华人最有生意头脑!华裔穆斯林因卖廉价甜甜圈,马来人吃货争相抢购,他成功了!


据知情的网友表示,故事是这样发生的。。。

Assalamualaikum semua..
Ok begini ceritanya...
Saya sangat kagum dengan semangat mualaf ni.
Apa yg dia buat adalah sama seperti apa yg saya rancang utk ‪#‎ProjekMakmalKulinari‬, iaitu projek melahirkan usahawan dari ceruk dapur.

Dalam keadaan ekonomi yg mencabar ini, beliau muncul dgn cara yg amat unik. Berniaga sambil bersedeqah. Amat mulia hati mualaf ni...
Saya sendiripun tak mampu nak buat macam dia ni. Keyakinan & penyerahan bahawa rezeki itu hak Allah amat tinggi dari kita2 ni yg lahir sebagai Islam. Saya bercadang nak bantu dia dapatkan pancing, jala & bot utk dia terus menangkap ikan bagi meneruskan kehidupan dia.

Apabila dia berniat baik, Allah S.W.T telah menurunkan rezeki yg amat melimpah ruah... Didepan mata, saya melihat dia naik motor angkut gas..dengan tangan yg bertepung... namun tetap melayan dgn senyum setiap pelanggan yg datang. Jangan kita berikan duit kerana dia bukan minta sedeqah..
Saya terpanggil untuk dapatkan dapur 3 tungku, beberapa tong gas, 3 kuali besar & mixer utk membantu melancarkan proses buat donat dia. Kasihan order banyak tetapi menggunakan kuali macam kat rumah kita. Jika boleh saya nak kumpulkan barang2 kelengkapan dan serahkan pada beliau secepat mungkin. Mungkin nampak macam mengarut apa yg saya cakap ni tapi ni yang saya nak buat. Baru sebentar tadi bercakap dgn dia di telifon. Sekarang dia masih sibuk buat tempahan sejak pagi tadi. Sudah pasti hanya berhenti utk solat. Saya seru semua kawan2 yg ada menyokong usaha murni saudara baru kita ini. Jika ada kenal sesiapa yg boleh sumbang barang spt yg diperlukan maklumkan saya segera. Malam ni saya jumpa dia lepas Isya...

Semoga usaha kecil ini dipermudahkanNya. 

有兴趣购买的读者,可以直接到以下地址:
No 89, Blok 3,
Flat Taman Maluri,
Kuala Lumpur..

或者拨电话至 0133134190 (En. Waliuddin)

营业时间是早上8点开始,卖完为止。